Hradec Králové – Právě dnes slaví významné životní jubileum 70 let Bohumil Lemfeld (nar. 21. 3. 1953), známý sportovní moderátor a hlasatel.     

Bývalý fotbalista oblékal dresy Spartaku a Rudé Hvězdy Hradec. V roli útočníka díky své rychlosti nadělal vždy soupeřovým obráncům nemalé starosti. Po skončení aktivní kariéry se stal funkcionářem OFS Hradec Králové. Více než třicet let moderuje zápasy FC Hradec Králové, a to od prvoligového áčka až po mládežnické celky. Ve spolupráci s OFS Hradec se podílí na pořádání žákovských turnajů, pohárových zápasů či moderuje vyhlášení Hradeckých fotbalových osobností. Pod jeho vedením se již mnoho let koná populární Šampáňo Cup, kterého se účastní v předvánoční atmosféře vesměs bývalí fotbalisté, na sklonku loňského roku se konal již 39. ročník toho turnaje. Nechybí ani na řadě akcí, z nichž většina má charitativní rozměr. Pokud je třeba, ochotně pomůže při konání dalších sportovních akcí ve městě pod Bílou věží. Kromě fotbalu moderoval dlouhých šestnáct let extraligové zápasy pardubických hokejistů a zažil s nimi i dva mistrovské tituly. Nechyběl při mezistátních hokejových zápasech na pardubickém ledě včetně juniorského mistrovství světa hráčů do dvaceti let. 

 Do dalších let mu přejeme zejména pevné zdraví, štěstí, osobní spokojenost a radost na sportovištích i mimo ně. Ke gratulantům se připojuje Okresní fotbalový svaz Hradec Králové.

Foto a text: Lubomír Douděra