FAČR informuje fotbalové hnutí o vývoji financování českého fotbalu

FAČR informuje o aktuálním stavu financování českého fotbalu. Asociace ani jiné sportovní svazy a spolky nemohou v tuto chvíli z rozhodnutí MŠMT bohužel přeposílat finanční prostředky do nižších pater fotbalového hnutí. FAČR tak velmi intenzivně celou situaci řeší a koordinuje aktivně svůj postoj i postup v celé věci s ostatními sportovními svazy.
V pondělí 25. června proběhne na toto téma jednání MŠMT a následně v úterý 26. června dojde k osobnímu setkání předsedy FAČR Martina Malíka s ministrem školství, mládeže a tělovýchovy, Robertem Plagou. Na základě těchto dvou akcích dojde následně k rozhodnutí, jakou formou bude moci FAČR distribuovat finanční prostředky do hnutí.
„Situace je v tomto směru neúnosná, máme více než 330 tisíc členů a v tomto směru také i obrovskou zodpovědnost. Chci fotbalové hnutí ujistit v tom, že udělám maximum možného proto, aby již v nejbližších dnech bylo jasno kdy a jakým způsobem budeme moci distribuovat finance do jednotlivých klubů,“ říká k aktuální situaci předseda FAČR Martin Malík.
FAČR zároveň jasně deklaruje svoji okamžitou připravenost začít ihned po konečném rozhodnutí realizovat veškeré kroky k tomu, aby finanční prostředky dorazily v nejbližším možném čase do všech pater fotbalové rodiny.