V restauraci U Švagerků proběhlo slavnostní předání šeků v celkové výši 99.000 Kč jako výtěžek charitativní sbírky pořádané v rámci 8. Dne partnerů OFS Hradec, který se konal 6. ledna v Předměřicích.

Konečná částka, která šla vybraným organizacím, obsahuje zejména dražbu sportovních artefaktů (dresy fotbal, hokej, tenis atd.), příspěvky jak účastníků, tak i organizátorů akce a fotbalových činovníků.

Slavnostního setkání se zúčastnili Martin Zbořil (předseda OFS HK), Vladan Haleš (místopředseda OFS HK), Emma Hubáčková (operní pěvkyně), Michael Nebeský (charitativní Sport Hradec Cup – podpora hendikepovaným dětem), Nomia HK (Poradna pro oběti násilí a dětské krizové centrum – Rodiče týmem pro své dítě), Oblastní charita HK (Domácí hospicová péče – charitativní pečovatelská služba).

Celá akce OFS Hradec se uskutečnila za významné podpory řady partnerů. Poděkování patří dárcům za poskytnuté artefakty, které byly předmětem dražby, převážně s podpisy celých týmů a známých sportovních osobností (například Koubek, Suchý, Darida, Rybár, Bednář, Skalák, Roy Keane, Siniaková).

Lubomír Douděra