Reakce FAČR na vyjádření ministra zdravotnictví

Fotbalová asociace České republiky reaguje na sobotní vyjádření ministra zdravotnictví pana Petra Arenbergera, který navzdory svému předchozímu ujištění směrem ke sportovnímu prostředí oznámil, že v pondělí 12. dubna navrhne Vládě ČR, aby se i bez nouzového stavu mohli setkávat nejvýše dva lidé, tedy i během sportování. 

„FAČR považuje v tuto chvíli podobný přístup za skandální a zároveň za plivnutí do tváře všem, kteří se na základně pátečního vyjádření pana ministra začali chystat na pondělní restart tréninkového procesu v režimu 20 osob na venkovních hřištích.

Situace je především v oblasti nemožnosti tréninku dětí alarmující s možnými nevratnými procesy a FAČR nehodlá podobné devastaci zdraví zejména nejmladší generace pouze přihlížet. FAČR, ve spolupráci s řadou ostatních svazů, ČUS a NSA, připravila navíc celou řadu scénářů jak bezpečně zajistit návrat sportovců /fotbalistů/ na sportoviště a nyní využije tedy veškerých možností k tomu, aby tedy alespoň podle nich restart sportu probíhal.“