Velichovky – Další ročník Lázeňského poháru pomalu, ale jistě klepe na dveře. Ve dnech 18. – 19. 7. tento jeden z nejstarších fotbalových turnajů na území České republiky napíše již 43. kapitolu. Stane se tak ve Velichovkách, kam se turnaj vrací po šesti letech.   

Osm týmů z lázeňských měst a obcí ČR jsou rozděleny do dvou skupin podle pořadí z posledního ročníku, který se odehrál v Konstantinových Lázních. Hned čtyři zástupce tradičně nabízí Královéhradecký kraj. Svoje místo mají zakládající Janské Lázně, Lázně Bělohrad, Železnice a domácí Velichovky. První tři výše uvedené týmy se představí ve skupině B, kde je doplní Konstantinovy Lázně. Zejména jičínské derby bude jistě ozdobou sobotních klání. Na pořádající Velichovky čeká trojnásobný obhájce prvenství a největší favorit na zlato Luhačovice, hrající krajský přebor Zlínského kraje, skupinu doplní Klimkovice a Mšené Lázně.   

Úvodní sobotní zápas má výkop již v 8 hodin, nedělní zápasy o umístění začínají o hodinu později. Celá akce odstartuje již páteční diskotékou a sobotní večer okoření pardubická kapela Stresor. Více informací na www.tjvelichovky.cz a www.lazenskypohar.cz

Lubomír Douděra