Hradec Králové – Na sklonku června se v Novém Adalbertinu uskutečnil seminář trenérů fotbalu. Hlavním přednášejícím byl Michal Kosmál, sportovní kouč a konzultant pracující s profesionálními i výkonnostními sportovci z různých odvětví sportů (např. fotbal, lední hokej, tenis, jezdectví, MMA atd.). Na akci dále vystoupili brankářská legenda Luděk Mikloško, trenér brankářů Sparty Praha B a reprezentace ČR U17 Vojtěch Mareček či trenérská osobnost Luděk Procházka, který dorazil dokonce až z Třebíče.          

A jaká témata se zde řešila? Mentální příprava, jak vychovat osobnost, hráč jako partner, změna hráče začíná změnou trenéra, hráč a vliv prostředí v zahraničí, sportovní forma jako nevyřešený otazník? Pro všechny účastníky bylo setkání velmi inspirativní a vzájemně obohacující, a tak určitě bude mít následování.      

Vojtěch Mareček a Martin Zbořil (organizátoři akce): „S výsledkem semináře jsme velice spokojení. Těší nás uvědomění trenérů, že výkon hráče není jen o tréninku na hřišti. Bylo fajn poslouchat diskuzi trenérů, kteří řeší stejné, nebo podobné případy ve svých týmech a díky tomuto semináři snad nalezli správné odpovědi. Akce se zúčastnili nejen fotbaloví trenéři, ale třeba i z prostředí florbalu. Třešničkou na dortu potom byla možnost osobního setkání s Luďkem Mikloškem, který pohovořil o svých zkušenostech z Premier League a o současném přístupu trenérů v anglických akademiích. Díky pozitivním zpětným vazbám od účastníků už plánujeme další zajímavý seminář o kterém budeme včas informovat.“ 

Společný snímek účastníků semináře trenérů
Michal Kosmál
Luděk Mikloško
Luděk Procházka

Odkaz kompletní fotogalerie:

https://doudera.rajce.idnes.cz/Seminar_treneru_fotbalu_Hradec_Kralove_27._6._2020_Foto_Lubomir_Doudera/

Lubomír Douděra