Finálová fáze letošního ročníku Ondrášovka Cupu, který je oficiálním Pohárem mládeže FAČR U8 – U13, bude pokračovat v Hradci Králové turnajem hráčů do 12 let. Po dlouhém fotbalovém půstu organizátoři připravili nejen krásné fotbalové souboje plné emocí, ale také setkání s jednou známou postavou hradeckého fotbalu.

Zápasy se odehrají ve sportovním areálu Háječek 16. – 17. června za přítomnosti kamer České televize. Vzhledem k aktuální situaci dlouho nebylo jisté, jestli bude možné finálové turnaje odehrát. O to větší je radost organizátorů nad tím, že vše nakonec klaplo: „Dělali jsme, co se dalo, abychom jednak zajistili bezpečí mladých hráčů, a zároveň jim nevzali možnost změřit síly s vrstevníky z celé republiky, včetně přípravek velkých ligových klubů,“ říká manažer projektu Petr Lacina. Zároveň ale organizátoři slibují dodržení všech bezpečnostních pravidel. „Diváky na zápasech rádi uvítáme, budeme ale zároveň pečlivě sledovat dodržení počtu osob do maximálního počtu 2500 tak, aby nedošlo k porušení aktuálního vládního nařízení,“ ujišťuje Petr Lacina.

Na Háječek se chystá bývalý hráč i trenér FC Hradec Králové a současný kouč reprezentace do 15 let Karel Havlíček. „Samozřejmě je můj zájem o Ondrášovka Cup především pracovní, potřebuju vidět kluky, kteří budou za tři roky reprezentovat v ,patnáctce‘. Ale nebudu zakrývat, že se na Háječek těším i z čistě osobních důvodů, vždyť s Hradcem je spojená moje hráčská i trenérská kariéra,“ říká Karel Havlíček.

I když je letos v Ondrášovka Cupu spousta věcí jinak, jedna z nich se nemění. I tentokrát nabídne přímý vstup z turnaje ve svém programu Česká televize. „Jde o projekt, který má podle nás velký smysl. Je skvělé, že i přes nedávnou koronavirovou krizi si budou moct mladí fotbalisté zahrát a ukázat veřejnosti, kam se za minulou sezónu posunuli. A není přitom vůbec důležité, jestli z nich budou jednou reprezentanti nebo si jen odnesou krásné vzpomínky a sportovního ducha,“ uzavírá známý moderátor Pavel Čapek, který bude přenosy komentovat.

Od roku 2013 se k projektu mládežnických turnajů Ondrášovka Cup přihlásilo mnoho osobností, které se staly jeho ambasadory. Patří sem mimo jiné Jaroslav Hřebík (ředitel úseku mládeže AC Sparta Praha), Josef Hušbauer (reprezentant ČR, hráč Dynama Drážďany), Tomáš Hübschman (bývalý reprezentant ČR a hráč FK Baumit Jablonec) nebo Jakub Kohák (herec, režisér, velký fotbalový fanoušek a „odborník“).

Složení skupin finálového turnaje:

Skupina A                                                       Skupina B

SK Slavia Praha                                              FK Mladá Boleslav

FC Vítkovice 1919                                          FC Slovácko

FC Hradec Králové                                         Junior Chomutov

Fotbal Třinec                                                FC Zlín

SK Motorlet Praha                                         FK Junior Strakonice

Slezský FC Opava                                           FK Jablonec

Skupina C                                                       Skupina D

AC Sparta Praha                                            FK Pardubice

SK Olomouc Sigma MŽ                                  FC Baník Ostrava

SKP České Budějovice                                    CU Bohemians Praha

MFK Modřice                                                 SK Hanácká Slavia Kroměříž

FK Dukla Praha                                              RMSK „Cidlina“ Nový Bydžov

SK Union Vršovice                                          FK Teplice

Program turnaje:

Program turnaje:

úterý 16. 6.                 první utkání                9.30

středa 17. 6.               první utkání                8:30

poslední utkání           15:59

vyhlášení                    16:30

Ilustrační fotografie: