Charitativní Sport Hradec cup opět pomáhal,
letos se vybralo neuvěřitelných 1.212.432 Kč !

Hradec Králové – Jubilejní 10. ročník charitativního turnaje v malé kopané Sport Hradec Cup 2018 se odehrál v neopakovatelné atmosféře o uplynulé sobotě v překrásném sportovním areálu Slavie Hradec Králové s účastí 23 týmů. V jednotlivých kolektivech se představila řada známých osobností. Pomocnou ruku organizátorům podala dlouhá řada přispěvatelů mezi nimiž nechyběl Okresní fotbalový svaz Hradec Králové.

Nejdříve se na čtyřech hřištích utkaly týmy ve čtyřech skupinách v tomto složení: Skupina A: Nezakopneš, Lake Malawi, Hokejky HK, Hroňas team, Žaludový esa, Losers; skupina B: Sešlost, Beseda, Forza Juve, Fanclub HCHK, Frigo team, Zbytečně dobrý; skupina C: Reds, Slávisti, Retro Hockey League, Renault Hradec, Renault Pardubice, Zdraví muže 3. tisíciletí; skupina D: Fairplay Boys, Mountfield HK, Cikautxo, Loko Býšť, Spoluhraci.cz. Poté následovalo play – off o konečné pořadí, což šlo i tentokráte stranou. Hlavním mottem této akce je pomoc těm, kteří ji potřebují.

Konečné pořadí: 1. Zdraví muže 3. tisíciletí, 2. Žaludový esa, 3. Losers, 4. Spoluhraci.cz. Nejlepší jednotlivci: brankář Josef Taichman (Žaludový esa), střelec Víťa Hrubý (Zdraví muže 3. tisíciletí) 18 gólů, hráč Jiří Vaněk.
Jednotlivé zápasy řídili rozhodčí OFS Hradec Králové Blažena Kánská, Lukáš Gernat, Zenoviy Skyba, Miloslav Doubrava a Martin Stránský.

Příběh turnaje
Michael Nebeský (organizátor Sport Hradec Cupu): „Po tragické události v řadách našich kamarádů v roce 2009 jsme se s dalšími rozhodli uspořádat setkání našich přátel s cílem zavzpomínat, zahrát si fotbal a vybrat mezi sebou nějaké peníze pro potřeby nemocných osob. Vzhledem k zájmu všech zúčastněných v této tradici zdárně pokračujeme dodnes. Každému ročníku, který organizujeme, chceme vtisknout pokud možno hlubší smysl a přesáhnout rámec čistě sportovní akce. Proto jsme se rozhodli při každém turnaji vybírat peníze pro předem určené zdravotně postižené osoby. Tyto vybrané peníze předáváme po finálovém boji přímo do rukou obdarovaných. Tentokráte jsme vybírali finanční prostředky pro deset dětí z osmi rodin, které mají různé hendikepy. Jmenovitě Maruška, Zdenda, Terka, Matěj, sourozenci Vojta + Davídek + Olda, Žanetka, Jiří a Adámek přítomných na turnaji. Po finálovém zápase byla sečtena turnajová kasa a rozdělena. Do tradiční dražby šly letos parádní dresy s podpisy a různé artefakty.“

Dresů a sportovních artefaktů s podpisy se letos sešlo opravdu hodně jako například opravdové lahůdky: Cristiano Ronaldo, Jaromír Jágr, Peter Sagan, Tomáš Rosický, Tomáš Koubek, osobně přítomný Peter Frühauf, Petr Mrázek, Barbora Špotáková, Nino Schurter, René Vydarený a předlouhá řada dalších.
Jsou k dispozici také fotografie, jak je samotní sportovci podepisují nebo předávají. Vše je k dispozici na www.sporthradec.cz

ODKAZ FOTOGALERIE:

http://doudera.rajce.idnes.cz/SPORT_HRADEC_CUP_10._rocnik_23._6._2018_Foto_Lubomir_Doudera/

Lubomír Douděra